NPF presenterer ny logo

NPF ble stiftet 26 mai 2000. Foreningen måtte ha en logo, det var særlig tre begrunnelser for det visuelle uttrykket; Ordet palliasjon er latinsk og betyr frakk eller kappe, noe som beskytter eller lindrer. NPF skulle være en paraplyorganisasjon for fagfolk innen det palliative feltet. Det geografiske utgangspunktet var Bergen. En flott logo ble skapt med utgangspunkt i paraplyen. En logo som har fulgt oss i 14 år.

Med økt bruk av logo i markedsføring og som visuelt uttrykk både i analoge og digitale medier fant styret et behov for en ny og visuelt renere logo. En logo som lett settes inn på webside, bannere og brosjyrer. Vi kjenner alle uttrykket «Et bilde sier mer enn tusen ord«. Logoen representerer dette bildet. Det hele handler om å bli lagt merke til, og bli husket og at logoen gir de riktige assosiasjonene. Når NPF fungerer som høringsinstans i palliative spørsmål og er aktivt med i utarbeidelser av fagrapporter må også vår logo være moderne, synlig og praktisk.

17. september 2014 lanserer vi vår nye logo på Landskonferansen for palliasjon i Trondheim.

Logoen viser en kjerne eller en sirkel omsluttet av noe som holder rundt og beskytter den. Vi har altså brukt betydningen av ordet palliasjon som utgangspunkt. Vi har beholdt blåfargene, men ellers skiller den seg stort fra vår tidligere logo. Den er arbeidet frem i samarbeid med en designer som har arbeidet med utvikling, design og markedsføring av websider og nettbutikker siden 2001.

Vi håper at alle medlemmer i NPF blir fornøyd med vår nye logo.